23 september 2016
15:30

Örnsköldsvik HF

Resultatmässig revansch

Örnsköldsvik gästade idag söndag NHK-Arena för match mot Timrå IK’s J18-lag. Timrå som hade personlig resultatmässig revansch att utvinna efter gårdagens tredje period mot Björklöven. En period som förlorades med stora siffror, större siffror än vad som speglade spelet.

Första perioden

Ett Timrå fast beslutet om att fortsätta spela som dom två första perioderna mot Björklöven kommer ut mot ett Örnsköldsvik som dagen innan vunnit mot Sundsvall Hockey med stora siffror. Ö-vik får också en smakstart då man redan 2:14 in i matchen sätter 0-1 efter en minuts spel i powerplay. Ett mål som skapas av en lite för klen rensning som stoppas i mittzon samt att två forwards väljer att byta i tron om att pucken gått djupt ner i motståndarnas defensiva zon.
Perioden fortskrider och Timrå kontrollerar matchen taktiskt bra, man ligger ofta rätt i banan men den inställning i spelets alla kamper samt spelet utan puck finns inte riktigt där. Timrå är det bättre laget utan att riktigt övertyga och vinner perioden med 2-1 (mer om samtliga mål i slutet av referatet).

Andra Perioden
Laget fortsätter vara i förararsätet och startar inte perioden bara spelmässigt bättre utan också inställningsmässigt, man kommer ut med en helt annan intensitet och låter varken Örnsköldsviks backar eller forwards få många lugna stunder. Laget gör också ganska snabbt 3-1 i slutet av ett boxplay och känslan är god.
Men efter målet blir intensiteten lite väl hög och man tappar ödmjukheten. Istället för att spela klart alla situationer går man in i dom lite på chans för att så fort som möjligt förlägga spelet i offensiva zonen. Detta resulterar i hög fart, hårt jobb men med en onödig nord/syd hockey då Ö-vik får många spelvändingar.
Timrå tar timeout 12 minuter in i perioden för att hitta tillbaka till det smarta spelet men med målet att inte bli avvaktande. Timeouten faller väl ut och Timrå tar återigen kommandot över matchen och går segrande ur perioden med två mål, 4-1 på tavlan.

Tredje Perioden
En bra period med fortsatt bra spel men med lite väl många utvisningar för hemmalaget. Boxplayen påverkar inte matchbilden då laget dödar dom förtjänstfullt utan istället blir tredje perioden ett målkalas för hemmalaget och vinns med 4-0.
När matchens sextio minuter är spelade så står det 8-1 på tavlan med hela sju olika målskyttar.
Målen:
1-1 görs av Mattias Wikudd som efter att ha skymt målvakten vid Anton Sohlins skott enkelt kan lägga in pucken bakom Örnsköldsviks målvakt som pga av skymningen inte har kontroll på returen.
2-1 görs av Ville Strandin som i periodens sista sekund slår in pucken vid bortre stolpen efter en snygg lång framspelning av Sander Hermanstad ifrån förlängda mållinjen.
3-1 görs av Max Freyschuss som i boxplay förtjänst full sätter Ö-viks point under stress när den fumlar med pucken, vinner kampen som uppstår och går sedan från den egna blålinjen till ett friläge som han ”bockar” in med en backhand precis då Örnsköldsvik blir fulltaligt.
4-1 görs av William Ingberg-Nilsson som trycker in ett direktskott snyggt assisterat av Ville Strandin och Zackarias Strindlund i Powerplay.
5-1 görs återigen av Ville Strandin och det påminner ganska mycket av det första då Sander Hermanstad återigen assister honom via en lång passning över centrallinjen till den bortre stolpen. Den stora skillnaden mellan målen är att man kommer i en två mot tvåa där Strandin slår sin motståndare i kampen om insidan och Sander vinner den där extra metern mot sin motståndare genom att lägga ut pucken på backhand och därifrån slå passningen.
6-1 görs av Simon Swahn som ifrån egen blå går själv trampar förbi sin back för att avsluta det hela med ett skott i plockhandskrysset.
7-1 görs av Zackarias Strinlund som likt Wikudds mål slår in en retur efter att ha skymt Örnsköldsviks målvakt då denna inte ha koll på returen.
8-1 görs av Gustav Lindström som driver mot bortre stolpen och stöter in en skottpassning av Ludvig Westerlund.
Resultat: 8-1 (2-1, 2-0, 4-0)
Skottstatistik: 46-28 (16-9, 15-12, 15-7)